Coronavirus – Apotheek Burgum – Burgum

Apotheek Burgum

Apotheek Burgum

Meester W.M. Oppedijk van Veenweg 38 A 9251GA Burgum Tel:0511-462500

Verhuisd!!

Wij zijn verhuisd!

Vanaf heden heten wij u welkom in ons pand aan de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg 38A, naast huisartsenpraktijk 'It Peldershus'. Onze verhuizing naar het nieuwe pand biedt ons meer ruimte voor het leveren van goede farmaceutische zorg. De apotheek heeft een grotere wachtruimte, heeft meerdere, ruim opgezette balies om je nog sneller te helpen, een ruime spreekkamer voor privacygevoelige gesprekken en nog veel meer.

 

Coronavirus

Om verdere verspreiding van het corona virus te voorkomen, de continuïteit van zorg te behouden en ons team te beschermen nemen ook wij maatregelen.

Kom NIET naar de apotheek indien u last heeft van (neus)verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of kortademigheid. Laat uw geneesmiddelen dan ophalen door iemand anders. De huisarts kan ook op het recept zetten dat het bezorgd moet worden voor u.

Meer informatie over de voorzorgsmaatregelen.

Coronavirus

Coronavirus: welke voorzorgsmaatregelen neemt uw apotheek?

Om verdere verspreiding van het corona virus te voorkomen, de continuïteit van zorg te behouden en ons team te beschermen nemen ook wij maatregelen.

Kom NIET naar de apotheek indien u last heeft van (neus)verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of kortademigheid. Laat uw geneesmiddelen dan ophalen door iemand anders. De huisarts kan ook op het recept zetten dat het bezorgd moet worden voor u.

Voorzorgsmaatregelen

 • Onze medewerkers volgen ten alle tijden de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Wij vragen u deze richtlijnen ook in acht te nemen.
 • Onze medewerkers desinfecteren veel aangeraakte oppervlakten meerdere keren per dag.
 • Onze medewerkers wassen frequent de handen.
 • Bij de apotheek willen wij u vragen een gepaste afstand aan te houden tussen personen, zowel bij onze medewerkers als bij onze andere klanten. Een gepaste afstand is minstens 1,5 meter, bij voorkeur houdt u 2 meter afstand.
 • Was uw handen regelmatig goed met handzeep en water. Hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen en vermijd zoveel mogelijk sociaal contact.

Betalingen in de apotheek

Onze medewerkers stimuleren contactloos betalen en pinbetalingen. Kunt u niet anders dan contant betalen, dan verzoeken wij u het geld op de balie neer te leggen. Onze medewerker zal het wisselgeld ook terugleggen op de balie en niet in de hand geven. Op deze manier wordt lichamelijk contact vermeden.

Recepten

 • U kunt een recept direct naar ons laten sturen door de voorschrijver; 85% van de artsen kan dat inmiddels gewoon digitaal, een klein deel doet dat nog via de ouderwetse fax en enkelen maken nog een papieren recept.
 • Heeft u een papieren recept? Deel deze dan het liefst met ons VOORDAT u naar de apotheek komt. Zo hebben we meer tijd om dit recept te verwerken en hoeft u minder tijd in de apotheek door te brengen. Via onze ‘Mijn medicijnen’ app of e-mail kunt u dit recept aanbieden. Vermeldt dan ook uw uw e-mail adres, dan krijgt u een bericht als uw recept klaar is. Het originele recept dient u in de apotheek in te leveren.
 • De afleverinformatie/uitgifte begeleiding en – indien nodig – inhalatie instructies doen we telefonisch en we sturen u – indien mogelijk – graag deze informatie incl. eventuele inhalatie instructie video’s graag per e-mail toe. Ook een digitale bijsluiter, genaamd Kijksluiter, hebben we voor u beschikbaar.

Bezorging

 • Wanneer u last heeft van (neus)verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of kortademigheid, dan kunnen wij zonder extra kosten uw geneesmiddelen bij u thuis bezorgen. U hoeft dan niet in de apotheek te komen. Geef in dat geval graag direct aan uw arts (of aan ons) door dat u bezorging wenst. De arts kan dit dan op uw recept voor ons noteren.
 • Bij spoedmedicatie (zoals antibiotica en pijnstillers) zullen we ons uiteraard inspannen voor bezorgen op de dag van ontvangst van het recept, mits de voorschrijver dit op het recept aangeeft.
 • Onze bezorger zal bij u aanbellen bij een bezorging. Indien mogelijk zal onze bezorger de levering (tijdelijk) standaard via de brievenbus bezorgen (zorg dat er geen kinderen of huisdieren bij deze medicatie kunnen komen aub). Als dit niet mogelijk is zal de bezorger het pakketje voor de deur neerzetten of aan de deur hangen en afstand nemen. Als de deur niet opengedaan wordt, zal de bezorger het pakket mee terugnemen en een bericht achterlaten. U kunt dan contact opnemen met de apotheek voor een nieuw bezorgmoment of iemand dit pakket laten ophalen in de apotheek.
 • Indien er medicatie bezorgd moet worden die u moet afrekenen, dan vragen wij u de rekening over te maken.

Inleveren oude medicatie/gebruikte naalden

Hoe?

 • Alleen de strips of losse tabletten inleveren. De doosjes zelf graag bij uw oud papier doen. Let u op dat u de etiketten eraf haalt in verband met privacy?
 • Flesjes en tubes: verwijder het etiket voor uw privacy.
 • Gebruikte naalden altijd in een naaldencontainer inleveren. Let u er op dat de container goed is afgesloten in verband met de veiligheid van onze medewerkers?
 • Vanwege het coronavirus graag uw medicijnafval eerst 24 uur thuis bewaren in een afgesloten zak.

Wij voeren uw medicijnafval veilig af!

Contact met de apotheek

Heeft u een vraag die niet urgent is, stel deze dan per e-mail of, zodat wij uw vraag op een voor ons passend moment kunnen beantwoorden. Heeft u een urgente vraag, dan kunt u ons bereiken via 0511 462500

Corona virus informatie

Meer informatie over het coronavirus op apotheek.nl, op thuisarts.nl en op RIVM.nl.

De Rijksoverheid heeft een speciaal telefoonnummer ingesteld voor vragen over corona. Bel naar 0800 – 1351 (bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur)

Wij vragen uw medewerking en begrip. Alleen samen kunnen we zorgen dat we zoveel mogelijk gezond blijven!
Deze informatie zal in de toekomst geactualiseerd worden op basis van nieuwe ontwikkelingen.